recept: Sándorfalvi suhantott tésztaleves, Kifőzde
Sándorfalvi suhantott tésztaleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

5-6 kis krumpli (kb. 20 dkg),
2-3 szál sárgarépa,
1-2 szél fehérrépa,
30 dkg gomba,
1 tojás,
10 dkg finomliszt,
1 közepes vöröshagyma,
zsír, só, pirospaprika, petrezselyemzöld




A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, a répákat és a gombát szeletre, a krumplit 1 cm-es kis kockákra, a hagymát finom kis kockákra, a petrezselyem zöldjét igen apróra vágjuk.

Forró zsírban csipetnyi sóval megfonnyasztjuk a hagymát, egymás után rátesszük és két-két percig pároljuk először a fehérrépát, majd a sárgarépát, gombát és végül a krumplit. Mindegyik zöldséget külön egy-egy csipet sóval megsózunk. Ha vége a párolásnak, felöntjük másfél-két liter vízzel, és csendesen forraljuk fedő alatt.

Míg a leves fő, a tojásból és a lisztből kemény, de nyújtható tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk 2 milliméter vékonyra, éles-hegyes, lisztezett késsel 4-5 cm széles csíkokra vágjuk, jól meglisztezzük, egymásra tesszük, és 2-3 milliméter széles metéltre vágjuk. Néha-néha szétrázzuk, ha a kés összenyomná, és kevés liszttel átforgatjuk.

Mire a tészta elkészül, a zöldség is megfő. Nagylángra tesszük, folyamatosan keverve beleszórjuk a tésztát és a petrezselyemzöldet is. Két-három perc alatt megfő a tészta, lehet tálalni.

Nagyon finom, üde ízei vannak, különösen, ha a zöldségért nem a boltba, hanem a kert végébe mentünk. :-) Én a tésztát tönkölylisztből csinálom, így ugyan egészségesebb, de legalább jó kemény, ahogyan szeretem. -:)



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: szabógallér leves
 vargánya leves ördögtésztával
 tarhonyaleves
 kötöttgaluska leves
 lebbencsleves

Forrás: Az eredeti receptet a Duna-tévében láttam, megtetszett.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.08.12. Utoljára frissítve: 2012.08.12.
Utolsó megtekintés: több, mint 4 napja (2024-04-29 12:49:57 - 2.38)
Hozzászólások:

Csaba (2015-12-12 21:29:00):
Kimaradt a lényeg, a szalonna zsirban pirított piros paprikás "suhintás!" :)

Megjegyzés a recepthez